behandelingen

Voor onze huisregels klikt u hier

 • Knippen
 • Scheren
 • Effileren
 • Ontwollen
 • Anti-rui behandeling
 • Tussenbeurt.

Alle bovenstaande behandelingen zijn inclusief:
-2 x wassen ( reinigend en voedend);
-naspoelen met conditioner;
-Voedende vachtspray;
-Drogen en doorborstelen;
-Nagels knippen;

Puppies zijn bij Bubbelz van harte welkom, speciaal voor puppies hebben wij een pupwenbeurtje. Zie onder voor meer informatie.

Wij behandelen geen anaalklieren en plukken niet standaard oren uit.

Knippen

Het inkorten van een krulvacht met een rechte- of gebogen schaar.

Scheren

Het inkorten van de vacht met behulp van de tondeuse. Dit kan heel kort maar is ook mogelijk op een langere lengte. Of de vacht langer kan blijven hangt sterk af van de borstelkwaliteiteb van de eigenaar en de conditie van de vacht.

Effileren

Is het uitdunnen of inkorten van de vacht met een getande schaar. Door de vacht te effileren ziet het eindresultaat er heel natuurlijk uit.

Plukken*

 • Trimsalon Bubbelz neemt geen pluk honden aan.

Ontwollen

Deze behandeling is geschikt voor honden die in het voor- en najaar sterk verharen zoals bijvoorbeeld Keeshonden. Deze rassen hebben een dubbele vacht met veel onderwol.
Als deze honden in de rui komen, kan ik ze helpen door ze te ontwollen. Trimsalon Bubbelz gebruikt hiervoor de was & blaas methode. Dit is een zeer huid- en vachtvriendelijke methode waarbij alleen losse dode haren worden verwijderd. De haren die nog niet aan vervanging toe zijn, blijven ongemoeid.

Anti rui

Wordt u ook zo gek van alle losse haren in huis?! Ook honden met een kortharige gladde vacht, zonder onderwol, die overmatig verharen kan ik met de anti-rui behandeling helpen sneller door de rui te komen. Bijvoorbeeld Jack Russell Terriër, Pinchers, Franse Buldog.

Voor alle rassen geldt dat deze worden getrimd naar de rasstandaard, of in overleg met de eigenaar naar zijn of haar wensen( indien dit mogelijk is). Bij kruisingen kijken we goed naar wat de passende behandeling is.

Puppy wenbeurt voor pups tot +|_ 14 weken.

Tijdens deze behandeling maakt uw pup kennis met de trimsalon! In de eerste maanden krijgt uw pup veel indrukken te verwerken. Het is in deze fase belangrijk dat deze indrukken positief zijn, veel rassen gaan namelijk de rest van hun leven regelmatig naar een trimsalon. U kunt uw pup hiermee helpen door een puppy wenbeurt te boeken. Dan laten wij uw pup op een speelse manier kennismaken met de trimsalon en zal hij of zij de eerste ‘echte’ trimbeurt gemakkelijker ondergaan, hij of zij herkent immers de salon en de trimster en dat was vorige keer een positieve ervaring! De wenbeurt bestaat uit:

 • op de trimtafel staan
 • even in het bad staan
 • Oogjes vrij knippen*
 • Kennismaken met geluid van föhn, waterblazer en/ of de tondeuse
 • Borstelen/kammen en advies hierover
 • Even laten rond snuffelen in de salon en een lekker koekje toe.

*Indien nodig

Deze puppybeurt duurt ongeveer 20 minuten. Ook kunnen wij u adviseren welke borstels en/of producten te gebruiken, zodat u thuis de vacht goed kunt bijhouden. Deze producten zijn bij mij te koop. Bij deze beurt is het baasje aanwezig. Hierna wordt een afspraak ingepland voor een eerste trimbeurt, rond de leeftijd van 4 maanden. Deze trimbeurt is zonder baasje.

Tussenbeurt

Is uw hond nog niet toe aan een trimbeurt, maar ziet hij of zij er wat slordig uit? Komt u dan gerust voor een tussenbeurt. Tijdens deze ‘kleine’ beurt wordt uw hond gewassen, geföhnd, voetjes worden netjes rond geknipt, oogjes worden weer vrij geknipt en het sanitaire gebied wordt bijgewerkt. Uw hond loopt er weer fris en netjes bij tot de volgende grote trimbeurt. Deze behandeling wordt uitsluitend bij vaste klanten uitgevoerd tussen twee geplande afspraken in.

Als u uw hond naar de trimsalon brengt:

* Komt uw afspraak toch niet uit? Laat ons dat uiterlijk 48 u van tevoren weten; (afspraken niet nakomen of bij te laat annuleren worden er kosten van de gereserveerde tijd in rekening gebracht) , zie onder het kopje ‘leveringsvoorwaarden’ op onze website;
*Kom op tijd, en liefst 5 minuten voor de afspraak;
*Laat uw hond voor de trimbehandeling goed uit; niets is vervelender dan een
trimbehandeling met een volle buik of blaas! Maar maak uw hond niet moe;
*Als uw hond medische problemen heeft of bijvoorbeeld agressief gedrag:
meld dit voor de behandeling, dan kunnen wij daar rekening mee houden;
*Kom uw hond aangelijnd brengen en neem uw hond ook weer aangelijnd mee;
*Houd het afscheid kort. Naar de trimsalon gaan hoort er nu eenmaal bij en is helemaal niet erg;
*Breng uw hond vlo vrij. Bij levende vlooien worden er schoonmaakkosten en desinfectie tbv de trimsalon doorberekend à €15,00.